ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Уролози от ВМА затвърдиха международния си авторитет

  23.11.2018

  Водещи специалисти от ВМА в областта на урологията участваха в 7-та Годишна конференция на Международния алианс по уролитиаза, която се проведе от 15-17 ноември 2018 г. в Истанбул, Турция.

  Kaтедрата по урология и нефрология бе представена от проф. д-р Илия Салтиров, гл. ас. д-р Кремена Петкова, д-р Огнян Гъцев, д-р Петър Петров и д-р Стефан Христофоров. Екипът на ВМА участва в научното събитие с доклад, седем кратки презентации, участие в дискусии и модериране на две научни сесии.

  Споделеният практически опит, резултатите от собствени клинични проучвания и научните заключения по време на научния форум допринесоха за повишаване и затвърждаване на вече завоювания международен авторитет на Катедрата.

  Представянето бе високо отличено от организаторите, а по брой презентации екипът се нареди на трето място, след колегите си от Китай и Турция.
  Международният алианс по уролитиаза e международна научна организация, създадена през 2010 година от проф. Гуохуа Дзенг, проф. Джангкун Йе и проф. Кемал Сарика.

  В организацията членуват над 500 представители на 26 страни от целия свят, с различни медицински специалности, но посветили своите професионални усилия в изучаване на етиологията, патогенезата, диагностиката, метаболитните изследвания, медикаментозното и хирургично лечение на уролитиазата.
  С тези годишни срещи организаторите имат за цел да насърчат научния обмен в областта на новите постижения и проучвания в областта на уролитиазата, която е социално значима болест, засягаща от 5 до 10 % от население.

  Учени от целия свят споделиха своя практически  опит  и  резултати от научни изследваня  по време на  основни лекции, видео презентации, дискусии на кръгла маса, кратки презентации и хирургия на живо.