ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА е кауза на съмишленици! Честит празник!

  01.12.2018

  „Ако днес изглеждаме големи, то е, защото стоим на раменете на нашите предци, които са титани!”

  На  1 декември Военномедицинска академия отбелязва 127-мата годишнина от създаването си – история, която е повод за гордост, но и за голяма отговорност!

  Основите на Военномедицинска академия са положени на 1 декември 1891 г., когато влиза в сила Заповед на военния министър за създаване на Софийска обща гарнизонна болница. За неин първи началник е назначен д-р Георги Золотович, лекар на Военното училище, участвал в изготвянето на законопроекти за здравеопазването и един от основателите на Българския лекарски съюз.

  В една от първите публикации по въпросите на военната медицина от 1893 г. "Няколко думи върху нашите военни болници", санитарният майор Игнат Барбар препоръчва столичната дивизионна болница "да е образец във всяко отношение". Тази мисъл за образцово справяне с поставените задачи не престава да съпътства историята на болницата от създаването й до днес.

  ВМА запазва традициите си в добрата медицинска практика, стремежа за усъвършенстване на кадрите и поощряване на научните разработки за развитие на медицинската наука.

  НАЧАЛНИКЪТ НА ВМА БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ ПРОФЕСОР Д-Р ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ, ДМН, FACS:

  Пожелавам на целия личен състав здраве и късмет! 
  Надявам се ВМА да не бъде изправена пред нови предизвикателства, които да попречат на развитието й. Пожелавам си колегите ни да работят в добра среда, да получават достойно заплащане, да имат любезно отношение към пациентите, а те към тях - уважение. 
  Благодаря на всички колеги, защото ВМА е това, което е, заради тях.
  Независимо от това колко мениджърът или лидерът на такова лечебно заведение има воля, идеи и твърд подход... нещата се случват само благодарение на хората, които са тук.
  Това е битка, която само съмишленици могат да спечелят и затова благодаря на абсолютно всички съмишленици!


  Честит празник!