ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ендокринолози от ВМА преглеждаха безплатно пенсионери за диабет

  21.02.2019

  Над 70 души консултираха безплатно специалистите от Клиника по Ендокринология и болести на обмяната на ВМА.
   
  Поредната превантивна кампания на ендокринолозите се проведе в софийското село Чавдар по покана на председателя на местния клуб на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Божин Божинов.
   
  Самят Божинов е пациент на клиниката от 3 години:

  Възхитен съм от грижите, които полагт тук всички – и лекарите, и сестрите. Всички усмихнати... могат да помогнат и на още хора. Затова ги поканих да направим тези прегледи, а те изобщо не се замислиха и веднага откликнаха”.
   
  Прегледите се състояха в пенсионерския клуб в село Чавдар, а местните жители имаха възможност да си направят консултации относно завишена кръвната захар, артериално налягане и оценка на метаболитен статус с професор Ивона Даскалова и част от нейния екип – капитан д-р Цветелина Тотомирова, д-р Иванина Арабаджиева и д-р Величко Камбуров.
   
  От експертното им мнение се възползваха над 70 души от различни възрастови групи, голяма част от които активни членове на клуба.
   
  Това е поредната кампания с участието на ендокринолозите от ВМА. Еежегодно се провеждат по няколко такива на различни места в страната, посветени на социалнозначимите ендокринни заболявания.