Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА участва в най-мащабното многонационално медицинско обучение на НАТО

  30.04.2019

  Екип на ВМА участва в най-мащабното многонационално медицинско обучение на НАТО „Vigorous warrior”, което се проведе в Румъния. За първи път, заедно с над 2 хиляди военнослужещи от 39 държави и партньори на Алианса, в мащабната тренировка се включиха и български медици.

  ВМА бе представена от 8 души – 6-членен хирургичен екип, който работеше във военнополевата болница, и друг двучленен екип, който работи съвместно с полския екип за авиомедицинска евакуация на борда на самолет ,,CASA” на полските Военновъздушни сили.

  Целта на учението бе да се отработят различни стъпки на медицинската помощ – взаимодействието с чуждестранни колеги, усъвършестването на евакуацията, медицинската логистика и процедурите за командване и контрол.

  При извършване на авиомедицинската евакуация бяха тренирани различни клинични случаи. При един от полетите беше ситуирано нападение с химическо оръжие и вражески обстрел.

  По време на обучението българските военни медици демонстрираха висок професионализъм и получиха висока оценка за представянето си от страна на партньорите, а хирургичният ни модул получи международна сертификация. С това участие екипите на ВМА допринесоха за утвърждаване на Българската армия като лоялен партньор на Алианса.

  Снимки: Военен Телевизионен канал