Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Трима лекари от ВМА с награди за принос към отбраната

  07.05.2019

  Трима лекари от ВМА получиха награди от името на министъра на отбраната по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Медиците са отличени за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения и принос към отбраната.

  Лично министър Красимир Каракачанов награди д-р Тодор Ганчeв от екипа на Катедра по образна диагностика по време на церемония навръх 6 май в резиденция „Лозенец”. Лекарят от ВМА бе национален командир на 19-тия екип военни медици в Мали, който се завърна през март и получи отлична оценка за представянето от щаба на операцията в Бамако.

  Наградите на другите двама отличени – подполковник д-р Диана Станева-Гочева, началник сектор „Военномедицинска евакуация” и д-р Магдалена Баймакова, която е главен асистент в Първа клиника по инфекциозни болести, връчи зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, на церемония във ВМА.

  „За вас, лекарите, отговорността е въпрос на дълг и чест, а тя винаги нараства. И ръководството разбира, че тези награди са мотивация за отличените служители”, коментира Величков и призова екипа на ВМА: „Пазете здравето на нацията!”.