Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството

  10.05.2019

  Военномедицинска академия отбеляза в аванс Международния ден на сестринството – 12 май. Тържественото събрание бе открито от заместник-началника на ВМА полк. доц. Владимир Василев, д.м.

  12 май е определен за Международен ден на сестринството, защото на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на модерното сестринство и основател на първото училище за медицински сестри. Във връзка с празника служители на ВМА бяха наградени за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи.

  Доц. Василев изказа признателност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за неуморния им всекидневен труд: Да се посветиш на милосърдието винаги е било нелека мисия – от времето на Флорънс Найтингейл до днес. Кураж, хладнокръвие, много знания и най-вече – сърце, се искат, за да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болка и да вдъхнеш надежда там, където са се настанили отчаянието и страхът. А вие, колеги, се раздавате за тази кауза неуморно и без да чакате похвала. Благодарността обаче я има – не само навръх вашия празник, а всеки ден. Има я и в очите на изцелените пациенти, и в погледа на лекарите, за които сте безценен съюзник в битката за живота. В операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните – без вашите професионализъм и отдаденост тази „война” е предварително загубена.

  Затова, колеги – благодарим ви! Че неотлъчно оставате на поста си – до лекаря и до пациента. Въпреки трудностите и умората, въпреки обещанията за по-добро бъдеще в чужбина. Отстоявайки мисията си тук и сега, вие, специалистите по здравни грижи от ВМА, доказвате, че носите духа на Флорънс Найтингел. Бъдете здрави, все така упорити и сърцати, заяви още заместник-началникът на ВМА.

  Бих искала в днешния ден да не използвам думи като най-добра и по-добра, а да използваме думата „благодаря”. Благодаря на всички вас за старанието, за професионализма, за търпението, за часовете, прекарани извън работно време в името на на нашите пациенти. И най-вече за вашия избор да сте част от ВМА. Благодаря на ръководството на ВМА за отношението към нас професионалистите по здравни грижи. Пожелавам ви по-често да чувате думата „благодаря”, каза от своя страна и Теменужка Дякова, главна медицинска сестра на ВМА.