Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Бъдещи военни лекари „щурмуваха” операционните на ВМА

  12.05.2019

  Курсанти от специалност „Военен лекар” се включиха в Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, който се проведе в София.

  Домакин на част от лекциите и практическите занимания за пореден път бе ВМА.

  Извън програмата на форума, курсантите, които се обучават по тристранно споразумение между ВМА, Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров” и МУ-Варна, имаха възможност да надникнат и в операционните на част от водещите клиники не само във ВМА, но и в България.

  По време на обиколката им в Академията, където ще се обучават през следващите години и ще специализират, те се срещнаха и с представители на ръководството на ВМА в лицето на полк. доц. Владимир Василев и полк. доц. Георги Попов – заместник-началници на ВМА.

  По време на срещата доц. Вирсавия Васева – ръководител на Отдел “Учебна и научно-изследователска дейност”, уточни, че следващата година България ще бъде домакин на юбилейния 25-ти конгрес на Балканския военномедицински комитет и курсантите ще имат възможност да се включат със свои разработки.