Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  В Световния ден за борба с хипертонията – десетки прегледани безплатно във ВМА

  17.05.2019

  В Световния ден за борба с хипертонията специалисти от Военномедицинска академия консултираха безплатно пациенти с проблемно кръвно налягане.

  Десетки бяха пациентите, които се възползваха от прегледите. Част от тях бяха насочени за планови хоспитализации в Клиниката по кардиология за допълнителни диагностични и терапевтични уточнения, както и за инвазивни изследвания на сърдечно-съдовата система.

  Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

  Глобалният сърдечно-съдов риск нараства драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с рискови фактори, свързани с храненето и начина на живот, повишен холестерол, наднормено тегло, повишена консумация на сол и захар, обездвижване, тютюнопушене.