Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Лекар от ВМА с първа награда на престижен форум

    28.05.2019

    Д-р Анелия Гоцева специалист по инфекциозни болести и вирусология във ВМА, спечели първа награда за постер на Юбилейната XX-та Национална конференция за общопрактикуващи лекари и педиатри с международно участие.

    Асистентът в Лаборатория „Вирусология” пребори конкуренцията на други 30 разработки. Постерът, спечелил голямата награда, е на тема „Проучване на постваксиналния имунен отговор при имунизирани с рекомбинантна хепатит В ваксина, родени през 1998-2001 година”. И е в съавторство със зам.-началника на ВМА полк. доц. д-р Георги Попов, който ръководи Катедрата по инфекциозни болести и д-р Десислава Велчева.

    Юбилейната конференцията, която се организира под патронажа на президента, се проведе между 23 и 26 май 2019 г. в Слънчев бряг. Темата на тазгодишния форум за педиатри и фамилни лекари бе „Медицината в името на детето”. А в сесиите се включиха медици от различни специалности – от неонатолози и инфекционисти, през гастроентеролози и нефролози, до оториноларинголози и пулмолози.