Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екип на ВМА се завърна след успешна мисия в Афганистан

  29.05.2019

  Медицинският екип от Военномедицинска академия (ВМА) се завърна на родна земя след успешна мисия в Афганистан. Наред с военнослужещите от 37-ия контингент, изпълнявал задачи в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“, и медиците под пагон преминаха обстойни прегледи във ВМА.

  Майор д-р Мария Георгиева и старши сержант Ванина Иванова  се грижиха за здравето на българските военнослужещи по време на 6-месечния им престой в Афганистан.

  След като „щафетата” пое 38-тият контингент, военнослужещите вече са у дома. А оценка за състоянието им след престоя зад граница дадоха задължителните прегледи в Централната военномедицинска комисия към ВМА.

  Крайното заключение се прави след посещение в няколко кабинета – вътрешни болести, хирург, невролог, УНГ, очен, стоматолог, психиатър, АГ и инфекционист.
   
  Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.