Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА с урок за мотористи как да спасяват животи при инцидент на пътя

  15.06.2019

  Летният сезон вече е в разгара си, активният мотосезон започна преди няколко месеца и все по-често покрай нас профучават любителите на високите скорости.

  Често пъти обаче, пътувайки към страхотни емоции, ставаме свидетели или участници в инциденти на пътя. И понеже никой не е застрахован, е хубаво да знаем как да реагираме в такава ситуация.

  В тази връзка, ВМА и най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” отново се обединиха в битката за спасяването на човешки животи.

  По време на поредното Мото училище за безопасност бяха дискутирани редица въпроси, свързани с безопасното шофиране, значимостта на екипировката, техническа изправност на мотоциклета.

  Урок за „платинените 10 минути” изнесе д-р Емил Кържин, част от екипа на реанимацията на ВМА. Той обясни, че именно това е времето, което е най-важно при тежки инциденти, така че пострадалият да има шанс да оцелее.

  Според него, най-важното е ако не сме сигурни, че можем да помогнем на пострадалия, по-добре да не го пипаме и да изчакаме появата на Бърза помощ. Паниката е втакива случаи е излишна.

  Карайте разумно, защото скоростта убива. И не забравяйте, че ви може да внимавате, но другите – не. Бъдете дисциплинирани и подготвени, заяви д-р Кържин.