Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Хирурзи от чужбина учат иновативни техники във ВМА

  19.06.2019

  Двудневен курс на обучение в Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, ръководена от професор Никола Владов, преминаха хирурзи от Хърватия и Босна и Херцеговина.

  Обучението е в рамките на създадения в края на 2018 година във ВМА Международен референтен център, който е единственият по рода си в Югоизточна Европа.

  Като уважаван член на многобройни международни професионални асоциации и особено като съосновател на най-младата международна асоциация за лапароскопска чернодробна хирургия, професор Владов бе разпознат като хирург, достоен да обучава колегите си не само от България, но и от цяла Югоизточна Европа.

  Благодарение на този курс, мади специалисти и специализанти от България и Югоизточна Европа имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове в две от модерните звена на ВМА – Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и в Клиника по ендоскопска хирургия, ръководена от полковник доцент Пламен Иванов.

  Подобни обучения през миналата година вече преминаха хирурзи от чужбина и от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.