Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военният санаториум в Банкя на 106: Уникално място в здравната система на България

  12.07.2019

  Болницата за продължително лечение и рехабилитация-Банкя към ВМА отбеляза 106 години от създаването на първия в България военен санаториум.

  За съществен принос и заслуги към отбраната на страната, за високи постижения в работата и във връзка с празника служители на болницата бяха отличени от началника на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Наградите им бяха връчени на тържествено събиране на личния състав от двамата заместник-началници на ВМА – полковник доцент Владимир Василев и полковник доцент Георги Попов.

  Създаден като войнишки санаториум без лекарски надзор и квалифицирано обслужване, претърпял различни промени в годините, преименуван неколкократно и съществувал неколкократно под различни форми, днес военният санаториум е сред водещите лечебнопрофилактични институции в България и уникално място в здравната система на армията, имайки предвид направленията, които покрива.

  БПЛР-Банкя посрещна годишнината с разширен лечебен сектор в Блок Б и нова апаратура. Предстои изграждане на нов Сектор за луголечение и разширяване на Сектора за електролечение, както и външен басейн.

  Използвам случая, за да изкажа своята признателност към всички, които със сърцатата си работа през годините са защитавали името и авторитета на тази болница и на ВМА като водещ фактор в българското здравеопазване.

  Колеги, благодаря Ви за стоицизма, с който посрещате предизвикателствата, пред които сме изправени. Благодаря Ви за професионализма и хуманното отношение, с които ежедневно се грижите за нашите пациенти, се посочва в поздравителния адрес на началника на ВМА.

  От своя страна управителят на БПЛР-Банкя д-р Георги Давидов изтъкна усилията на всеки един служител за поддържане традициите по доброто обслужване на пациентите.