Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Нов етап в сътрудничеството между ВМА и Алжир във военната медицина

  16.07.2019

  Военна делегация от Алжирската народна и демократична република се срещна с ръководството на ВМА и обсъдиха възможности за сътрудничество.

  България и Алжир имат изключително ползотворни традиции в областта на военната медицина. След кратък застой в отношенията, през 2016 година контактите бяха възобновени с консултации относно възможностите за специализации и обучение на алжирски военни лекари във ВМА.

  Настоящото посещение е естествено продължение на проведените преди 3 години разговори. Като основни акценти се откроиха перспективите за използване от алжирските военнослужещи на санаториумите от състава на ВМА.

  Делегацията имаше възможност да посети на място и да се запознае лично с условията и възможностите, които предлагат Клиниките по физикална и рехабилитационна медицина, Отделението по хипербарно оксигенна терапия, както и двете болници за продължително лечение и рехабилитация в Банкя и Хисаря.

  Гостите от Алжир не скриха задоволството си както от професионализма и квалификацията на медицинския персонал, така и от модерната апаратура и отличното състояние на легловия фонд.

  В заключение, началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS подчерта, че тази визита е успешен етап от развитието на двустранното сътрудничество и изрази увереност, че проведените консултации ще се превърнат в основа за успешно постигнати договорености.