Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Добре дошли при най-добрите: Третият випуск военни лекари положи клетва!

  14.09.2019

  Много преди Хипократовата клетва, 19 момичета и момчета се врекоха във вярност към Родината.

  Полагането на военна клетва е символ на преданост, дълг и чест. За мен е особено удоволствие да приветствам от името на ръководството на Военномедицинска академия новоприетите курсанти по специалност „Военен лекар” и да изразя задоволството си от постигнатите до момента високи резултати в обучението на предходните два випуска, заяви по време на тържествената церемония полковник доцент Георги Попов, заместник - началник на ВМА по учебно-научната дейност.

  Скъпи курсанти,
  Много преди да положите Хипократовата клетва, вие се вричате във вярност към Родината. Поздравявам Ви за смелостта да изберете това предизвикателство. Пътят е труден и интересен. Няма да е лесно, но успехът е гарантиран. В края на Вашето обучение Вие излизате с две дипломи и завидната възможност да трупате знание и опит от лидерите във военното и медицинско образование, както и да специализирате при доайените в българската и европейска медицина. Ваши учители ще бъдат лекари, признати не само у нас, но и в чужбина - въвели и практикуващи редица иновативни методи в своята област.

  Даваме ви възможности, а вие трябва се докажете достойни за предизвикателствата. Положете максимални усилия, за да излезете уверени и със самочувствие пред Вашите колеги и пациенти.

  Искам да се обърна и към вашите родители – уважаеми дами и господа, бъдете горди, че сте отгледали тези прекрасни и мотивирани деца, които след години достойно ще защитават името не само на българския лекар, но и на българския офицер.

  На добър час на всички и още веднъж „Добре дошли” при най-добрите!, каза още полковник Попов.

  Снимки: Военен телевизионен канал