ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Уролози от ВМА споделят иновации с колеги от цял свят

  09.10.2019

  Уролози от ВМА участваха в  5-ата годишна среща на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS19), която се проведе в началото на месец октомври в Милано, Италия.

  Катедрата по урология и нефрология беше представена от проф. д-р Илия Салтиров, д-р Огнян Гъцев, д-р Стефан Христофоров и д-р Петър Петров, които участваха в научната програма на конгреса с 2 пленарни доклада, 1 модериране на пленарна и 2 модерирания на постерна сесия, 6 презентации в модерирана и 1 презентация в немодерирана постерна сесия.

  Около 600 участници от цял свят имаха възможност да се срещнат със световноизвестни експерти в областта на уролитиазата. EULIS тази година предложи на всички участници state-of-the-art лекции, дискусии, hands-on-training сесии, Live-surgery сесии и постерни сесии, на които бяха представени последните резултати и достижения на медицинската наука в областта на диагностиката, лечението и метафилактиката на уролитиазата.

  Събитието беше съпроводено от търговско изложение, като освен това беше организирана и високоинформативна сесия, посветена на най-добрите методи за поддръжка и стерилизация на ендоскопските инструменти.