Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Трансплантолозите на ВМА затвърдиха международния си престиж

  15.10.2019

  Трансплантолози от ВМА участваха в III-тия Международен симпозиум за съвременна чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия (ISLS 2019).

  Школата „ВМА” записа достойно представяне на престижния форум, провел се от 10-12 октомври в Истанбул, Турция. В него, освен проф. Никола Владов, участваха и едни от най-изявените му ученици – доц. Васил Михайлов, доц. Ивелин Такоров, доц. Иван Василевски, доц. Николай Белев, както и д-р Радослав Костадинов и д-р Цветан Тричков. Сама по себе си, поканата за участие на ISLS 2019 е признание, че във ВМА и в България се прави стойностна хирургия на световно ниво.

  Наред с утвърдени световни хирурзи, Клиниката  чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия представи опита си в чернодробите миниинвазивни резекции и подход за тотално лапароскопско лечение на дисеминиран колоректален карцином.

  За пореден път трансплантолозите от ВМА имаха възможност да споделят ноу-хау с екипа на проф. Ки Хън Ким от Сеул, Южна  Корея. Именно „Asan Medical Center” в Сеул, където се проведе ISLS 2018, е Меката на чернодробната хирургия в света.

  По време на форума в Турция проф. Ким и екипът му потвърдиха участието си в предстоящия Международния монотематичен курс за следдипломна квалификация - „Мултидисциплинарен подход при лечението на чернодробните метастази от колоректален карцином”, който ще се проведе от 13-15 ноември 2019 г. във ВМА.