Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ангиографски апарат от последно поколение заработи във ВМА

  04.11.2019

  Един от най-мощните ангиографски апарати от последно поколение „INNOVA IGS 5”, на американския концерн General Electric Healthcare, вече е на разположение на Клиниката по кардиология във Военномедицинска академия (ВМА).

  Апаратът е с изключително качество на изображението с най-висока детективна квантова ефективност, ултрамодерни апликации, като Mac-lab, FFR без нужда от отделен анализатор, вграден монитор с голям дисплей.

  Притежава повече от 20 усъвършенствани 2 D приложения, които подпомагат автоматизирано определяне на точните граници при позициониране и експандиране на стент по време на сложни съдови интервенции, както и многобройни 3D апликации, позволяващи използването на изображения в реално време чрез специализиран комуникационен интерфейс за бърза връзка (1Gb/сек).

  Сред предимствата, които изтъкват специалистите е намаленото по време на изследване облъчване, което е сведено до минимум – както за пациентите, така и за екипа. Освен това, апаратът притежава функция след края на манипулацията да се видят кои части от тялото са били подложени на най-голямо въздействие. И още – много прецизно и автоматично изчислява и показва правилната позиция на стента.

  Това е най-съвременната ангиографска апаратура, единствена на Балканския полуостров. Благодарение на нея, ще се повиши качеството и обема на извършената лечебно-диагностична дейност. А осигурената интерактивна среда за комуникация с други образни методики е предпоставка за бъдещ активен процес на обучение в областта на ангиологията, интервенционалната кардиология и кардиостимулацията, коментира началникът на Клиниката по кардиология полк. проф. Ивайло Даскалов.

  С пускането в експлоатация на апарата специалистите от ВМА ще могат да извършват голям обем от високоспециализирани дейности в областта на инвазивната кардиология, ангиология, съдова хирургия, образна диагностика, неврология.