Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА: Ние сме едни от най-добрите в Европа!

  02.12.2019

  Ние сме най-добрите не само в България, но сме едни от най-добрите в Европа.  128 години са една много сериозна история. За толкова години, като че ли Академията не е била толкова млада, защото само през тази година назначихме 35 съвсем новозавършили лекари. И защото през последните 3 години успяхме да вербуваме в добрия смисъл на думата 57 млади хора, които се обучават по специалността „Военне лекар”.

  Това заяви по време на тържественото отбелязване на 128-мата годишнина от създаването на ВМА началникът й генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той отбеляза, че през настоящата година в столичната болница са реновирани 10 клиники и много помощни звена – в името не само на служителите, но и на пациентите: Защото ние продължаваме да сме предпочитано лечебно заведение и отчитаме около 3000 пациента повече. Данните сочат, че през около 50% от времето няма нито едно свободно легло.

  През последната година успяхме да обновим апаратурата, като закупихме стратегически важна такава – не само за централната ни болница, но и за периферните. Още със създаването на Първа дивизионна болница е заложено тя да бъде еталон във всяко отношение. Днес ВМА е водеща институция, както в развитието на медицината, така и на човешките ресурси. Защото ние сме най-добрите не само в България, но сме едни от най-добрите в Европа.  Това го доказват многобройните изяви на нашите лекари, които се ползват с уважение и признание и извън пределите на страната, поясни още началникът на ВМА.

  Закупихме вече в пълен комплект апаратурата и оборудването за бъдещия трейнинг център, който е абсолютно по американски модел и в който ще се обучават бъдещите ни медицински кадри.  При разговорите ни с американските колеги те признаха, че сме напълно готови и че виждат ВМА като балкански център за обучение в съюзническите армии, подчерта още генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той отчете и активна академична година във ВМА с произведени нови двама професори, 8 доценти, 4 главни асистенти, 4 асистенти, а 11 души са придобили ОНС „Доктор”.

   Честит празник, уважаеми колеги. Бъдете живи и здрави. Знайте, че всичко, което се случва и предстои да се случи в Академията, не може да бъде постигнато без вас. Благодарност към всички, които подкрепиха тази кауза и спомогнаха ВМА да бъде образец във всяко едно отношение, каза още началникът на ВМА.