Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Курсанти – отличници с награди от началника на ВМА

  04.12.2019

  Бъдещи военни лекари бяха отличени от началника на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Трите випуска „Военен лекар” присъстваха на тържественото отбелязване на празника на ВМА, а 7 от тях бяха наградени за постигнати високи резултати, както следва:

  За най-висок успех през учебната 2018-2019 година:

  Курсант старшина I степен Антоанета КОЛАРСКА

  Курсант старшина II степен Мартина МОСКОВА

  Младши командири:

  Курсант старшина I степен Ева ГЕОРГИЕВА

  Курсант старшина I степен Антония ГАМИШЕВА

  Курсант старшина I степен Веселин НИКОЛОВ

  За постигнати високи резултати в спорта:

  Курсант Филотея ДИМИТРОВА

  Курсант Петър ФЛОРОВ

  Преди церемонията курсантите имаха възможност да видят част от реновираните клиники във ВМА, както и да посетят други звена, които в момента са „строителна площадка”. И не скриха впечатленията си от новите и модерни условия, в които им предстои да се развиват след като завършат.

  А началникът на ВМА отново отбеляза, че отличниците ще могат да специализират директно във ВМА и ще „пропуснат” военните формирования.

  Ние ви даваме възможности, от вас зависи как ще ги използвате. Отново казвам, че успехът не може да дойде, без да сте положили усилия. Помнете - невъзнаградени усилия няма. Пътят ви ще бъде осеян с много конкурси, изпити и затова вие трябва непрестанно да надграждате и да се развивате, за да можете да отговорите на всички предизвикателства пред вас, подчерта генерал-майор професор Мутафчийски.