Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Кохлеарната имплантация дава перспектива за цял живот!

  14.12.2019

  Стотици малки и големи пациенти отново чуват, отново водят пълноценен начин на живот след кохлеарна имплантация, извършена във Военномедиицнска академия (ВМА).

  На 15 декември екипът на професор Венцислав Цветков от УНГ-клиниката на ВМА ще отбележат 15 години от първата такава интервенция.

  За 15 години ние лекарите и нашите пациенти се превърнахме в едно голямо и сплотено семейство. Затова, в навечерието на едни от най-светлите празници, нека отбележим заедно този успех и да заложим на бъдеще в света на звуците!

  Професор ВЕНЦИСЛАВ ЦВЕТКОВ:

   „За разлика от всички други или от повечето други оперативни интервенции, при кохлеарната имплантация лекуваш и функцията, лекуваш и тялото. Това е много важно, защото даваш перспектива за цял живот!”

  Д-р ДОНЧО ДОНЧЕВ:

  „За 15 години първите ни пациенти от уплашени, ококорени, абсолютно неориентирани в средата малки човечета, станаха младежи и девойчки със самочувствие, с приятели, които се обграждат равностойно с всички останали свои връстници. Говорят, чуват, разбират ги и имат същия шанс след това в живота, както и тези, които са имали щастието да се родят с нормален слух. Ето това е истинската цел на нашата работа – да създадем хора с равен шанс и възможности.”

  Д-р ЛЮБОМИРА ЗЕЛЕНСКА:

   „В навечерието на този светъл празник – Коледа, сме радостни, че можем да отбележим и нашият празник, а именно 15 години от първата кохлеарна имплантация в Клиника „Ушни, носни и гърлени болести” на ВМА. А пък аз съм изключително радостна и за мен е чест и огромно лично удовлетворение, че съм част от този екип от самото начало, което не беше никак леко, но си заслужаваше.”

  Д-р КАТЯ АСЕНОВА:

   „Кохлеарната имплантация за мен е вдъхновение, голямо предизвикателство и източник на огромно удовлетворение, когато пациентите ни – малки и големи, започнат да чуват и да разговарят с нас и със своите близки.”

  Д-р ГЕОРГИ КУКУШЕВ:

   „Най-важното нещо, което трябва да се каже за кохлеарната имплантация и особено при деца е че тази оперативна интервенция дава пълния шанс детето да се развие абсолютно нормално и да има всички шансове в живота!”

  Д-р ТЕОДОРА ДИМИТРОВА:

   „За мен кохлеарната имплантация е едно вдъхновение. Чест е да се учиш от най-добрите и да работиш  с един голям екип, обединени от идеята едно дете да расте и да се развива заедно с  връстниците си, а по-големите ни пациенти – да се върнат към обичайния си начин и ритъм на живот!”