Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военните ни медици зад граница печелят доверие с висок професионализъм и боен дух

  19.12.2019

  Българските военни медици, които са на мисия зад граница, изпълняват задачите си с висок боен дух.

  Това бе отчетено по време на традиционната видеоконферентна връзка на министъра на отбраната и началника на отбраната с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

  С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в изпълнение на тежки и отговорни задачи в сложна среда. Те допринасят за изпълнението на съюзническите ни ангажименти по един достоен начин, което издига престижа на Българската армия сред всички наши съюзници, заяви министър Красимир Каракачанов.

  Той им благодари за изпълнението на служебните им задължения и им пожела здраве, хубаво посрещане на празниците (по време на което ще продължи изпълнението на техните служебни ангажименти), както и успешно завръщане в Родината.

  Лейтенант д-р Йордан Киряков, национален командир на контингента в Мали, увери, че българският военномедицински екип, изпълнява поставените му задачи на високо професионално ниво.

  Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

  Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната