ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Над 5000 кръводарители във ВМА за година, половината са военнослужещи!

  25.12.2019

  „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот” – това е инициативата на Военномедицинска академия (ВМА), която през последните години „пробужда” хиляди българи за безвъзмездното кръводаряване.

  На Коледа Центърът по транфузионна хематология на ВМА отбелязва своя рожден ден – 26-и.

  На този ден ние искаме да изкажем огромната си благодарност към всички наши кръводарители, които отвориха сърцата си и помогнаха на много нуждаещи се хора. 

  Над 5000 са кръводарителите ни през тази година, като половината от тях военнослужещи и цивилни служители от поделенията на Българската армия. Запазва се и една добра тенденция, която наблюдаваме през последните години при нас – повишаване броят на младите хора, които идват и даряват безвъзмездно. Благодарим им от сърце, коментира проф. Румен Попов - ръководител на Центъра по транфузионна хематология на ВМА.

  Мисия и дълг: Даряваш живот не под строй и команда, а от сърце!

  На този ден най-важното е да изкажем благодарност към всички наши дарители – на военнослужещите, на пожарникарите, на мотористите от Sofia Riders, на спортистите и актьорите, на всички популярни лица, които застават зад нашата кауза и със своя личен пример ни помагат за популяризиране на безвъзмездното кръводаряване. Благодарим и на всички млади хора, които едва чакат да навършат 18 години, за да могат станат едни от нас. Благодарим на всички наши съмишленици в битката за човешкия живот, заяви професор Попов.

  Той изказа своята благодарност на целия екип на Центъра по транфузионна хематология за добрата работа през годината.