Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  На живо от ВМА: Операции с лазер от последно поколение!

  05.02.2020

  Уролози от Военномедицинска академия (ВМА) и страната се включиха в практически курс с най-новия високотехнологичен Холмиум лазер в Катедра „Урология и нефрология”.

  Лазерът е най-съвременната технология в момента на пазара, с мултифункционално приложение.  Наш гост бе проф. Марк Синк от Великобритания, който извърши три лазерни енуклеации на простата, коментира професор Илия Салтиров – ръководител на Катедра „Урология и нефрология”. Той и екипът му също се включиха с демонстрации на живо по време на уъркшопа.

  Най-мощният Holmium лазер на „Lumenis” позволява извършването на голям брой минимално инвазивни операции – разбиване на камъни в бъбреците и пикочните пътища, отстраняване на тумори на пикочния мехур и лазерна енуклеация и вапоризация на простатата при доброкачествена простатна хиперплазия.

  Непрестанно усъвършенстване – въвеждането в експлоатация на новия лазер е в унисон с цялостната концепция за развитие на Академията и лечението на нашите пациенти по най-модерните и научно базирани методики.

  Екипът на професор Илия Салтиров е доказвал многократно своя непрестанен стремеж към усъвършенстване - клиниката разполага със съвременна апаратура, ендоскопи и енергийни източници, за специалистите в нея новостите в съвременната урология са работно всекидневие, а резултатите, които постигат, с нищо не отстъпват на водещите центрове в тази област.