Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екипи на ВМА помагат за дезинфекцията на болницата в Пазарджик

  18.05.2020

  Екипи на ВМА извършиха текуща огнищна дезинфекция на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик, където 14 медици се оказаха с положителни проби за COVID-19.

  Ще дадем своите препоръки, a след като направим оглед, ще дадем и допълнителни указания какво да се прави, заяви полк. доц. Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена.

  Той се срещна с ръководството на болницата и направи експертни препоръки по отношение на дезинфекционните планове и програми в лечебното заведение. Даде и методически указания за последващи превантивни мерки.

  Утре ще бъде направен и извънреден инструктаж на медицинския персонал по отношение на вътреболничните инфекции, COVID-19 инфекция, както и употребата на лични предпазни средства.

  Това е втората болницата в страната, на която екипите на ВМА оказват подобна помощ. На 8 май бе направена дезинфекция и на болницата във Видин.