Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Още една клиника на ВМА с европейско лице

  01.06.2020

  И Клиника „Функционална диагностика на нервната система” влезе в своя нов дом.

  Създадена по европейски модел – вече приема своите пациенти на 11 етаж в централната сграда на болницата напълно реновирана.

  Екипът от висококвалифицирани специалисти, ръководен от проф. Екатерина Титянова, д.м., д.м.н., подпомага интердисциплинарната дейност на ВМА чрез обезпечаване на диагностични, терапевтични, експертни, научно-изследователски и учебни дейности в областта на неврологията и свързаните с нея други области на медицината.

  В клиниката се прилагат високотехнологични изследвания на нервната система и нови лечебни подходи при различни заболявания. Итердисциплинарна експертна група работи по най-новите стандарти за реваскуларизация при остър исхемичен мозъчен инсулт и екстракраниална каротидна патология.

  Със средства по иновативен проект по конкурс на Българския лекарски съюз е закупено модерно оборудване за нова функционална лаборатория за изследване на ортостатичния толеранс под ръководството на проф. Титянова.

  Подобрените битови условия са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й в модерна и високотехнологична болна, предлагащи най-съвременни методи за диагностика и лечение.

  В новата клиника са обособени и специални места за краткосрочен престой на пациенти по амбулаторни процедури, неврологични консултации и високоспециализирани изследвания с направления по НЗОК.