Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  На стаж при най-добрите!

  22.07.2020

  И Първа клиника по коремна хирургия, ръководена от доцент Ивелин Такоров, стана база за обучение на бъдещите военни лекари.

  В рамките на месец курсантите ще се обучават в топ клиниките на България, а т. нар „сестрински стаж” им дава възможност да обогатят теоретичните си познания с конкретни практически умения.

  Старшина I степен Богомил Иванов избра да черпи опит от специалистите в една от най-натоварените структури на ВМА, която е център в национален мащаб за лечение както на спешните, така и на плановите хирургични заболявания.

  Вече няколко седмици той се включва активно в ежедневната практика на клиниката, помагайки на екипа с мускулни и венозни манипулиации, определяне на кръвни групи и други.

  Т. нар „сестрински стаж” е възможност за проверка на мотивацията, както и за придобиване на реалистична представа за работата „на терен”. А за някои – насока за избор на специалност след време.

  Стажът е начин да създадем контакти и да натрупване увереност с тези първи стъпки на терен, споделя курсант Иванов.