Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Стажът... или възможностите за развитие като личност и професионалист

  23.07.2020

  Специалистите от Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия, ръководена от проф. Неделчо Цачев, влязоха в ролята на ментори на бъдещите военни лекари.

  В рамките на месец курсантите ще се обучават в топ клиниките на България, а т. нар „сестрински стаж” им дава възможност да обогатят теоретичните си познания с конкретни практически умения.

  В катедрата, която е сред основните травма центрове в България, се прила­гат всички съвременни лечебни и диагностични методи, познати във водещите европейски и све­товни клиники в областта на травматологията. А третокурсниците от специалност „Военен лекар” учат основни манипулации и трупат базови умения не само в клиниката, но и в операционните зали, рамо до рамо с едни от най-изтъкнатите специалисти у нас.

  За бъдещите специалисти стажът е възможност за проверка на мотивацията, както и за придобиване на реалистична представа за работата „на терен”. А за някои – насока за избор на специалност след време.