ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Православен лагер учи децата на военнослужещи на благодарност и взаимопомощ

  22.08.2020

  Възпитание в благодарност, работата в екип и жизненоважната необходимост от взаимопомощ в критична обстановка бяха във фокуса на традиционния летен православен детски лагер, който се проведе в Църногорския манастир, където с благословията на арх. Никанор беше изнесена беседа с децата от Неделното училище при Енорийския център към храм „Рождество Христово“ в район „Младост“, София.

  По-голямата част от тях са деца на военнослужещи от близкото до храма военно общежитие, а усилията на свещеническото братство и учителите в неделното училище са и знак на благодарност към Министерство на отбраната за дарения имот, върху който е построен храмът.

  Беседата, изнесена от военния хирург майор доц. Георги Попиванов, беше основана на част от опита от военномедицинските мисии беше фокусирана върху възпитание в благодарност чрез съпоставяне на битието на деца по време на война и нашето битие, припомняйки думите на ап. Павел „за всичко благодарете“ (Сол 5:18).

  Беше подчертана значимостта на възприемането на другия, работата в екип и жизненоважната необходимост от взаимопомощ в критична обстановка (взаимност на служението). Защото служението в евангелски аспект в най-голяма степен въплъщава пълнотата на Божията любов, която ни призовава и която сме призовани да разпръснем в света.