ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Травматолози учат иновации във ВМА

    23.08.2020

    Двама лекари от Пловдив и Стара Загора преминаха еднодневен курс в една от най-добрите травма школи в България - Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия на Военномедицинска академия (ВМА).

    През 2018 г. в Академията бе създаден единствения по рода си в региона Международен референтен център за обучение на хирурзи от България и Югоизточна Европа. Всоките резултати, които екипите на ВМА показват в международен план, привлякоха вниманието на фирма „Джонсън и Джонсън”, която участва активно в обучителния процес на партньорите си с цел усъвършенстване на тяхната квалификация и добрата медицинска практика, с последващите  ползи за пациентите.

    Поради усложнената епидемична обстановка в световен мащаб провеждането на курсовете бе ограничено, а броят на участниците в тях – сведен до минимум. При спазване на всички мерки и изисквания във връзка с COVID-19 д-р Владимир Стефанов представи пред колегите си техники при парциално ендопротезиране, атроскопски процедури на коляното, методи и специфични счупвания и други особености.