Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Суперсилата да спасиш живот

  16.09.2020

  Във времена на безпрецедентни изпитания, пред които COVID-19 изправи целия свят, на преден план – наред с професионализма на медиците, се наредиха и доброволците и тяхната сърцата подкрепа за екипите на първа линия.

  Хората, които помагаха в битката с коварната зараза, но и хората, които паднаха в нейния плен. И я пребориха... а след това подадоха ръка и на други да се справят с нея. Като дариха плазма.

  Сред тях е и дипломатът Милен Керемедчиев. Изкарва болестта доста леко. След време получава обаждане с апел дали може да дари плазма, защото спешно се търси такава с кръвна група Б+. Не се замисля и за секунда.

  „Нямах никакви колебания, радвам се, че мога помогна на някой”, коментира Милен, след като дари плазма в Кръвния център на ВМА.

  ВМА е първата болница в България, която започна лечение на пациенти с коронавирус с реконвалесцентна плазма. Част от дарената плазма се съхранява и като депо, което се „отваря” и за пациенти от други болници в случай на нужда.

  Благодарим на всички наши дарители, които станаха съмишленици в битката за човешки живот!