ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  АПЛОДИСМЕНТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ!

  19.10.2020


  На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари.

  Колеги, благодаря Ви за усилията, които ежедневно полагате и особено в усложнената обстановка, в която се намираме. Бъдете здрави, отговорни към колегите си и към близките си, заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на среща с ръководителите на клиники във ВМА.

  Да бъдеш лекар е мисия и вероизповедание. Тази година празникът преминава традиционно на работното място, но в една доста по-напрегната среда.

  Близо 10 месеца светът е изправен пред ново предизвикателство и се бори с пандемията от COVID-19. Месеци на всеотдайна работа, безсънни нощи, екстремни ситуации и физическо изтощение. Месеци, в които българските лекари са опората, доверието и сигурността, от което хората имат нужда.

  Период, в който екипите на ВМА, не само в COVID-отделенията, а във всички остананали звена в цялата страна, доказаха високия си професионализъм и експертиза, оставайки неизменно до нашите пациенти.
  Признателност към целия колектив на ВМА за силата, за волята и дисциплината, проявени при преодоляването на това безпрецедентно предизвикателство!

  Бъдете здрави и горди със своето призвание и с морала, който проявявате! И продължавайте да дарявате здраве и надежда!

  Снимка: ВМА