Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военнослужещи отново в помощ на екипите на ВМА

  26.10.2020

  Десетки военнослужещи от Единен център за начална подготовка-Плевен и от Зенитно-ракетен дивизион от състава на 2-ра механизирана бригада-Плевен дариха безвъзмездно кръв, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в битката за човешкия живот.

  Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите мисии. В тази връзка периодично организираме кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  Той благодари за перфектната организация в Плевен, изцяло съобразена с условията предвид пандемията от COVID-19.

  Благодарност и към всички дарители, които безвъзмездно помагат за спасяването на човешки животи! В това число и на преболедувалите COVID-19, които след това даряват реконвалесцентна плазма и помагат на други да преборят заразата.

  Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.